Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ



Δύσκολο για τα παιδιά να καταλάβουν τις έννοιες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τα ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας και σε αυτή την προσπάθεια μας βοήθησε η έμμετρη ιστορία της φιλενάδας μου KINDERELLA αλλά και τα παρακάτω βιβλία.





 Τα διαβάσαμε, τα σχολιάσαμε, είδαμε και τις εικόνες και τις αναλύσαμε.

Έπειτα χρωματίσαμε με νερομπογιά το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ από την Ελένη




 Αλλά και όπως το είχαν τα παιδιά στο μυαλό τους.Τους ζητήθηκε να ζωγραφίσουν κάτι που να έχει σχέση με το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και ορίστε κάποια από τα έργα τους...



 Ζήτησα από το συγκεκριμένο παιδί να μου εξηγήσει τι ζωγράφισε και η απάντηση του ήταν η εξής: Αυτό εδώ κάτω είναι το χορτάρι που περπατούσε το παιδάκι όταν ήταν ελεύθερο.Μετά ήρθε η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και το έκλεισαν φυλακή. Λίγο αργότερα ζωγράφισε χορτάρι και από πάνω από το παιδί. Μήπως αυτή ήταν η ευχή του παιδιού; Να μπορέσει να περπατήσει ξανά ελεύθερο στο χορτάρι;Ποιος ξέρει άραγε τι είχε σοτ μυαλό του όταν ζωγράφιζε...


Αυτές τις μέρες είτε ήταν ώρα παιχνιδιού, είτε ήταν ώρα ασκήσεων είτε ήταν ώρα φαγητού ακούγαμε συνέχεια από τα παιδιά συνθήματα του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ όπως ‘ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ’ ‘ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’ και ‘ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ’. Έτσι διαλέξαμε  ένα φύλλο εργασίας που βρήκαμε στο μπλογκ της Αριάδνης.


Ζωγραφίσαμε τα παιδάκια και έπειτα κόψαμε και κολλήσαμε το σύνθημα στο πανό.








 Και για το κλείσιμο ένα παιχνιδάκιΧρησιμοποιήσαμε τα σκίτσα της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας που είχα φτιάξει πέρσι τα οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ αλλά και εικόνες από την KINDERELLA.
Ποιος θα βάλει τις εικόνες στη σωστή καρτέλα πιο γρήγορα;




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...